Tarih: 14.06.2017 09:19

Peskov: Moskova´daki provokatif eylemler yurttaşlarımız için tehlikeliydi

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya´nın başkenti Moskova´da dün muhalif lider Aleksey Navalnıy öncülüğünde izinsiz yürüyüş gerçekleştirildi. Kentte ayrıca 12 Haziran Rusya Günü çerçevesinde devlet tarafından organize edilen kutlama etkinlikleri de düzenleniyordu. 

Gazetecilere konuşan Peskov 'Dün Moskova´da binlerce insan Rusya Günü bayramını kutlarken, bu provokatif grubun (protestocular) eylemleri yurttaşlarımız için tehlike arz etti' ifadelerini kullandı.

´GÜVENLİK GÜÇLERİ GEREKLİ ADIMLARI ATTI´

Güvenlik güçlerinin bu kişilerle ilgili gerekli adımları attığını belirten Peskov 'Bu gibi eylemlerin koordine edinilen bir zamanda gerçekleştirilmesi, kimse için tehlikeli olmaz. Protestolar sırasında provokatif eylemler oldu. Güvenlik güçleri kanunun gerektirdiği her şeyi yaptı' dedi. 

 
Protestocuların gerçekleştirdiği yürüyüşü ülkenin dört bir yanında düzenlenen barışçıl yürüyüşlerle kıyaslayan Peskov 'Diğer yürüyüşler belirlenen zamanda, belirlenen yerlerde gerçekleştirildi. Çok iyi organize edilmişti ve barışçıl, sorunsuz geçti' ifadelerini kullandı.

BEYAZ SARAY´A: KULAK VEREBİLECEĞİMİZ ÇAĞRILAR DEĞİL

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer´ın, Washington´ın yüzlerce barışçıl protestocunun gözaltına alınmasını kınadığı yönündeki ifadelerine yanıt veren Peskov 'Konunun böyle sunulmasını onaylamıyoruz. Bunlar kulak verebileceğimiz çağrılar değil. ‘Barışçıl´ olanlar ülkenin dört bir yanında etkinlikler gerçekleştirdi. Yasaları çiğneyip provokatif eylemlerde bulunanlarla ilgili de yetkililer yasalara uygun adımlar attı.'

Moskova yetkilileri, çarşamba günü muhalif lider Aleksey Navalniy´nın Yolsuzlukla Mücadele Derneği´ne Akademisyen Saharov Caddesi üzerinde yürüyüş yapma izni verdi. Ancak Navalniy dün yürüyüşün yetkililerce belirlenen alanda yapılmayacağını belirterek destekçilerini Tverskaya Caddesi´nde toplanmaya çağırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —