• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Peskov: Putin-Erdoğan-Ruhani zirvesinde Suriye´de çözüme ilişkin tüm konular istişare edilecek

Peskov: Putin-Erdoğan-Ruhani zirvesinde Suriye´de çözüme ilişkin tüm konular istişare edilecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin gelecek hafta Soçi´de yapacağı üçlü zirvede Suriye´de çözüme ilişkin tüm konuların ele alınacağını söyledi.

 

Peskov´a bugünkü basın toplantısında 22 Kasım´da Soçi´de bir araya gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´nin Suriye´de çözüme ilişkin hangi konuları istişare edeceği soruldu.   

Peskov, 'Suriye´de çözümle ilgili tüm konular' yanıtını verdi.   

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Astana toplantıları sonucunda Suriye´de şiddetin azaltılması yönünde sağlanan ilerlemeler ve tesis edilen gerilimi azaltma bölgelerindeki faaliyetler değerlendirilecek, insani yardımların ulaştırılması ve Suriye´de siyasi çözüm yönünde 2254 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararı çerçevesindeki Cenevre sürecine üç garantör ülke tarafından yapılabilecek katkılar ele alınacaktır' ifadelerini kullanmıştı. 

Dmitriy Peskov da, 22 Kasım´da Soçi´de Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin Suriye gündemiyle bir zirve gerçekleştireceğini doğrulamıştı.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor