• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Peskov: Putin gerekli görürse Kırım´a gider, bu iç meselemiz

Peskov: Putin gerekli görürse Kırım´a gider, bu iç meselemiz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in Kırım´a gitmesi sonrası Ukrayna´nın Rus Dışişleri´ne protesto notası göndermesine ilişkin olarak 'Putin gerekli görürse istediği Rus bölgesini ziyaret eder. Bu n

 

Rusya lideri Putin´in bir foruma katılmak için dün Kırım´ın Yalta kentine gitmesinden sonra Ukrayna Dışişleri, Rus Dışişleri´ne protesto notası göndermişti.

Kremlin Sözcüsü Peskov ise Ukrayna´nın bu tepkisini dikkate değer görmediklerini belirtti: 'Ukrayna geleneksel olarak protesto ediyor, biz de geleneksel olarak bu protesto notalarını dikkate almıyoruz.'

´BU, RUSYA´NIN İÇ MESELESİ´

'Devlet Başkanı (Putin) ziyaret etmesinin gerekli olduğuna inandığı Rus bölgelerini ziyaret eder' diye devam eden Peskov, 'Nitekim bu, Rusya´nın iç meselesi. Bu, ne Ukrayna ne de başka bir ülkeyi ilgilendiriyor' vurgusunu yaptı.

​Öte yandan bu, Ukrayna Dışişleri´nin Kırım nedeniyle Rusya´ya gönderdiği ilk protesto notası değildi. Zira Ukrayna, Kırım´ın kendisinden ayrılıp Rusya´ya bağlandığı 2014´ten beri Putin´in yarımadaya gerçekleştirdiği altı ziyaretin her biri ardından Rus Dışişleri´ne nota gönderdi.

Kırım, 2014´te düzenlenen bir referandumda yarımada halkının yüzde 97´sinin oylarını Rusya´dan yana kullanmalarının ardından Rusya ile birleşmişti.




20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor