• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Peskov: Rusya´nın tüm ülkelerdeki elçileri bunu yapıyor

Peskov: Rusya´nın tüm ülkelerdeki elçileri bunu yapıyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya´nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak´ın ABD´deki seçimler sırasında başkan adayları Donald Trump ve Hillary Clinton´ın çevrelerinden kişilerle yaptığı görüşmelerin, yetkileri dışına ?

 

ABD merkezli CNN kanalı, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ile yaptığı röportajın bir kısmını internet sitesinde yayınladı.

Rusya´nın washington Büyükelçisi Kislyak´ın, Trump çevresinden kişilerle yaptığı görüşmelerle ilgili soruyu yanıtlayan Peskov, 'Bu onun işi. Kislyak, ikili ilişkileri, ABD´de yaşananları gündeme getirdi' dedi.

Böyle görüşmelerin hiçbir şekilde seçim sürecine müdahale biçiminde yansıtılmaması gerektiğini söyleyen Peskov, 'Rusya´nın tüm ülkelerdeki elçileri bunu yapıyor. ABD´nin Moskova dahil yurtdışındaki tüm elçileri de bunu yapıyor. Bir elçi, bulunduğu ülkenin insanlarıyla ne kadar çok konuşursa işini o kadar iyi yapmış olur diye konuştu. 

Kislyak´ın seçim kampanyası sırasında Clinton çevresinden birçok kişiyle de görüştüğünü kaydeden Peskov, 'Ama hiçbirinde seçimler konuşulmadı' vurgusu yaptı.

´TRUMP, RUSLARLA ASLA ÜZERİNDE ANLAŞAMAYACAĞI KONULAR OLDUĞUNU SÖYLÜYOR´

Öte yandan Peskov, Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in ocak sonunda yaptığı telefon görüşmesini de değerlendirdi:  'İlişkilerimiz çıkmazda. Trump, fikir birliğine varamadığımız, Ruslarla asla üzerinde anlaşamayacağı konular olduğunu söylüyor. Aynı zamanda bir araya gelerek diyalog başlatmamamız gerektiğini de söylüyor. Maalesef bu diyaloğun ne zaman başlayabileceği konusunda hiçbir fikrimiz yok.'

Peskov, iki lider arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin her şeye rağmen çok umut verici olduğunu kaydetti.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor