Tarih: 11.04.2019 15:20

Peskov: S-400´ün bazı aksamları Türkiye´yle ortak bir şekilde üretilebilir

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´la düzenledikleri ortak basın toplantısında askeri ve teknik alanda işbirliği yapılması için imkan bulunduğunu ve iki ülkenin yüksek teknolojili askeri araçları müşterek olarak üretebileceğini ifade etmişti. 

Gazeteciler bu bağlamda Peskov´a S-400 sistemlerinin müşterek üretiminin söz konusu olup olmadığını sordu. 

Peskov, 'S-400´ün tüm aksamlarının müşterek olarak üretilmesi söz konusu değil ve olamaz, bu yeni bir silah türü. Ancak bazı aksamların, parça bazında üretilmesi elbette söz konusu olabilir' yanıtını verdi.

´TÜRKİYE TOPRAKLARINDA´

Peskov, bu üretimin Türkiye topraklarında yapılmasının konuşulup konuşulmadığına ilişkin soruya da olumlu yanıt vererek 'Türkiye topraklarında' dedi.

Rusya ve Türkiye, 2017 yılında S-400 anlaşmasını imzalamıştı. Daha ileri tarihte başlaması planlanan sevkiyat, Ankara´nın talebinin Moskova tarafından kabul edilmesiyle iki kere öne çekilmiş ve sevkiyat başlangıç tarihi olarak Temmuz 2019 üzerinde mutabakat sağlanmıştı. 

Ankara, S-400 sevkiyatının yanı sıra bu sistemlerin Türkiye´de üretilmesi konusunda da ısrarcı davranıyor. Türkiye´nin bu talebine kısmen olumlu yanıt veren Moskova, sistemin tamamının değil, bazı kısımlarının ortak üretiminin mümkün olabileceğini belirtiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —