Tarih: 20.12.2016 23:01

Peskov Suriye Barış Görüşmelerini İşaret Etti

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in sözcüsü Dmitry Peskov, Büyükelçi Andrey Karlov´un öldürülmesinin Rusya ile Türkiye´nin arasını bozmak isteyenlerle Suriye´de siyasi çözümü engellemeye çalışanlara yarar sağladığını söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya´nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastinin Suriye barış görüşmelerini sona erdirmek isteyenlerin işine geleceğini söyledi.

Peskov, muhabirlere yaptığı açıklamada, Büyükelçi Andrey Karlov´un öldürülmesinin Rusya ile Türkiye´nin arasını bozmak isteyenlerle Suriye´de siyasi çözümü engellemeye çalışanlara yarar sağladığını kaydetti.

Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Rus güvenlik birimlerinin suikastle ilgili soruşturmada yer almalarına izin vermesini övdü ve Ankara´ya gönderilen Rusların işinin uzmanları olduğunu kaydetti.

Peskov, Putin´in, Rus istihbaratı ve Dışişleri Bakanlığı´dan ülke dışındaki Rus diplomatlara yönelik güvenlik önlemlerinin yeniden gözden geçirilmesini istediğini de kaydetti. Peskov bununla birlikte diplomatların güvenliğinin görev yaptıkları ülkelere ait olduğunu da kaydetti.

Büyükelçinin naaşı Moskova´ya gönderildi

Dün silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Andrey Karlov´un naaşı Ankara´da Esenboğa Havaalanı´nda düzenlenen bir törenle Moskova´ya uğurlandı. Büyükelçinin naaşını almak için Rusya´dan uçak gönderildi. Tören sırasında Büyükelçinin eşi gözyaşlarına hakim olamadı. Törene, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —