• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,34% -0,15
  • EURO

    34,76% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2432,83% -0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00

Peskov: Suriye Halk Kongresi´ni toplama fikri aktif şekilde istişare ediliyor

Peskov: Suriye Halk Kongresi´ni toplama fikri aktif şekilde istişare ediliyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye Halk Kongresi´nin toplama önerisinin Rusya ve diğer ülkeler tarafından teşvik edilen ve aktif şekilde istişare edilen ortak inisiyatif olduğunu söyledi.

 

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Peskov, Suriye Halk Kongresi´nin nerede ve ne zaman toplanacağını konuşmak için henüz erken olduğunu ifade etti.

Bu inisiyatifin Suriye´de istikrarın tesis edilmesini sağlayacağını düşündüklerini belirten Peskov, 'Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu insiyatifin aktif şekilde istişare edildiğini söyledi. Bu ortak bir inisiyatif ve Rusya tarafından destekleniyor. Devlet Başkanı, bu inisiyatifin hayata geçirilmesinin Suriye´de normalleşmeyi kararlı bir yörüngeye oturtmaya yardımcı olacağını söyledi' ifadelerini kullandı.

PUTİN DÜN AÇIKLAMIŞTI 

Valday Tartışma Kulübü´nün 14. yıllık toplantısında konuşan Putin, 'Gerilimi azaltma bölgelerinin kurulması sonrasındaki aşamada iktidar ve muhalefeti barıştırmak için Suriye Halk Kongresi´ni toplama düşüncesi var. Kongrede tüm dini ve etnik grupların, hükümet ve muhalefet temsilcilerinin yer almasını istiyoruz. Bunu, garantör ülkelerin ve hatta Suudi Arabistan, Mısır gibi büyük bölge devletlerinin de desteğiyle yapabilirsek, siyasi çözüme doğru bir sonraki ve çok önemli adımı atmış olacağız. Sonra belki yeni anayasa hazırlık çalışmalarına geçilebilir. Bunu şimdiden konuşmak için erken. Fakat planımız yaklaşık olarak böyle' demişti.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor