• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Peskov: Suriye´de gerekirse teröristleri yine vururuz

Peskov: Suriye´de gerekirse teröristleri yine vururuz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye´nin kurtarılmasına yönelik operasyonun tamamlanması nedeniyle ülkede geniş çapta güç bulundurulmasına gerek olmadığını, ancak gerektiği halde teröristlerin yine vurulabileceğini söyledi.

 

Gazetecilere konuşan Peskov “Suriye´nin teröristlerden kurtarılmasına yönelik operasyon tamamlandı ve artık geniş çapta askeri güç kullanımına gerek yok. Nitekim böyle bir gücün kullanılması için hedef yok. Bu sebeple de Başkomutan (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin, güçlerimizin çekilmesi yönünde bir karar aldı” ifadelerini kullandı. 

Peskov açıklamalarına “Putin ayrıca Hmeymim ve Tartus´ta konuşlanma noktalarının kalacağına, teröristlerin yeniden kafalarını kaldırmaya kalkması halinde daha önce hiç görmedikleri şekilde vurulacağına dikkat çekti. Bunlar, Putin´in dün kullandığı ifadeler” sözleriyle devam etti.

Peskov, ‘Suriye´deki güçlerin büyük kısmının çekilmesi Palmira´daki gibi teröristlerin yeniden güçlenmesi gibi bir durumun endişesini yaratmıyor mu?´ sorusuna da “Hayır, hiçbir şekilde. Öncelikle kararı Başkomutan Putin aldı. Artık durum son aylardaki ve son yıllardakinden kesinlikle çok farklı” yanıtını verdi.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor