• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Peskov: Trump´la ilişkimiz olduğu iddiasını konuşmaya gerek görmüyoruz

Peskov: Trump´la ilişkimiz olduğu iddiasını konuşmaya gerek görmüyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova´nın ABD´nin yeni Başkanı Donald Trump´la ilişkisi olduğu yönündeki iddiaları artık konuşmaya gerek görmediklerini söyledi.

 

Gazetecilere konuşan Peskov 'Bu konuyla ilgili her şeyi söyledik, bu açıklamaları rapor olarak görmek de pek mümkün değil. Bu sahtekârlıkla ilgili konuşacaklarımız bitmiştir, biz böyle sahtekârlıkları bu kadar uzun süre görüşmeyiz' dedi.

​CNN ve BuzzFeed´in haberleştirdiği ismi belirtilmeyen eski bir İngiliz istihbaratçının raporunda, Trump´ın Rus istihbarat servisleri tarafından en az 5 yıldır yetiştirildiği ve desteklendiği iddia ediliyordu.

‘İNGİLTERE İLE İLİŞKİLERİMİZİ ETKİLEMEZ´

Peskov, Wall Street Journal´ın  konuyla ilgili kaynakları dayanak göstererek, bu iddiaların sahibinin eski İngiliz istihbaratı (MI6) çalışanı Christopher Steele olduğunu aktarmasıyla  ilgili olarak ise 'Biz böyle biri hakkında bilgi sahibi değiliz' ifadelerini kullandı.

Bu durumun Rusya ile İngiltere arasındaki ilişkileri etkilemeyeceğini belirten Peskov 'Bu tarz sahtekârlıklar çok sık yapılıyor, bu ilk yalan değil. Dolayısıyla, alakadar olmaya gerek yok' dedi.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor