Tarih: 04.07.2022 13:53

Petrol düşüşleri, durgunluk korkuları arttıkça üç günlük galibiyet serisini kırıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Ağustos ayı için Brent ham petrol vadeli işlemleri %1.46 düşüşle 116.26$´a geriledi. ABD West Texas Intermediate (WTI) ham petrol vadeli işlemleri %1.77 düşüşle 109.78$´dan işlem gördü.

 

Her iki sözleşme de, Batı´nın Rusya´ya yönelik yaptırımları nedeniyle arz sıkıntısına ilişkin endişelerin, bu talebin gelecekteki olası bir durgunlukta yavaşlayabileceğine ilişkin korkulara ağır basması nedeniyle Salı günü %2´den fazla yükseldi.

 

RBC Capital´den Mike Tran bir notta, “Piyasa, mevcut kötüleşen makro zemin ile yaklaşan resesyon tehdidi arasındaki itiş-çekme içinde sıkışmış durumda, on yıllardır belki de şimdiye kadarki en güçlü temel petrol piyasası kurulumuna karşı çıkıyor,” dedi.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü´nün (OPEC) Rusya´daki arz kaybını telafi edecek yedek kapasiteye sahip tek iki üyesi olarak görülüyor.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bu hafta kendisine bu üreticilerin üretimi daha da artırmak için mücadele edeceklerinin söylendiğini söyledi.

 

Genel Müdürü Hiroyuki Kikukawa, “Yatırımcılar pozisyon ayarlamaları yaptı, ancak Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri´nin jet yakıtlarındaki toparlanma nedeniyle canlanan talebi karşılamak için üretimi önemli ölçüde artıramayacağı beklentileriyle yükselişini sürdürdü” dedi. Nissan Menkul Değerler´de araştırma.

 

Rusya gibi müttefikleri de içeren OPEC ve OPEC+, Çarşamba günü iki günlük bir dizi toplantıya başlıyor ve kaynaklar bu ay büyük bir politika değişikliği olasılığının pek olası olmadığını söylüyor.

 

“Petrol fiyatları, ABD´nin yaza girmesiyle birlikte kasırgalar nedeniyle potansiyel arz kesintileri endişeleriyle de muhtemelen varil başına 110 doların üzerinde kalacak” dedi.

 

Analistler ayrıca Ekvador ve Libya´daki siyasi huzursuzluğun arzı daha da sıkılaştırabileceği konusunda uyardılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —