Petrol piyasası OPEC+ koalisyonunun yarın gerçekleşecek toplantısına odaklanırken 100 doların altında seyir devam ediyor.
Petrol piyasaları, OPEC+ toplantısının gerçekleşeceği haftada beş aydan fazla bir sürenin en düşük kapanışına geriledi.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Rusya´yı da kapsayan müttefikleri Eylül ayı üretimini görüşmek üzere yarın sanal toplantı gerçekleştirecek. Toplantıda üretim artışı kararının çıkması beklentiler arasında.

ÜRETİM ARTIŞI KARARI GELECEK Mİ?
Blok, geçen ayki toplantısında Temmuz ve Ağustos ayı için daha önce açıkladıkları günlük 648 bin varillik üretim artışı hedeflerinde değişikliğe gitmemişti. ABD, Biden ziyareti de dahil olmak üzere blokun üretiminde en büyük paya sahip Suudi Arabistan´ı daha fazla üretime çağırmıştı.
BRENT PETROL 100 DOLARIN ALTINDA
Brent petrol de 99,5 dolar civarında seyrederken ABD Batı Teksas tipi (WTI) ham petrol 94 doların altına geriledi.
Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
DünyaDevlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, artan kuraklık riskine karşı modern sulama sistemleri, yapay zeka destekli projeler ve baraj yatırımlarıyla önlemler almaya devam ediyor.
Yaşam