• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Poklonskaya: Ukrayna korkakça saldırıp sıyrılmayı bilir

Poklonskaya: Ukrayna korkakça saldırıp sıyrılmayı bilir

2014 yılında Rusya´ya bağlanan Kırım Yarımadası´nın başsavcısı Natalya Poklonskaya, gizli servis elemanlarının Kırım´a sızarak karışıklık çıkarmaya çalıştığı Kiev yönetiminin sadece korkakça saldırıp ondan sonra da sorum

 

Kırım Başsavcısı Natalya Poklonskaya, Ukrayna´nın gizli servis elemanlarının karışıklık çıkarmak amacıyla Kırım´a sızma girişiminin Kiev yönetiminin karakteristik yapısını yansıttığını söyledi. Poklonskaya, 'Ukrayna yönetiminin saldırgan girişimlerde bulunup daha sonra bunun sorumluluğunu almayarak sıyrılmaya çalışmak gibi tarihi bir karakteristiği vardır' dedi. Başsavcı, Ukrayna yönetiminin korkakça bir tavır göstererek FSB yetkililerinin ölümüyle sonuçlanan Kırım´a sızma girişiminin sorumluluğunu bile üstlenemediğini belirtti. 

Geçen çarşamba günü Ukrayna Savunma Bakanlığı´na bağlı gizli servis ajanları, Kırım sınırından içeri izinsiz girerek adanın altyapısını etkileyecek sabotaj eylemlerine girişmeden önce FSB ajanları tarafından durdurulmuş, çıkan çatışmada 2 FSB ajanı ölmüştü.Kiev yönetimi ise yaşanan hadiseyle hiçbir ilgilerinin bulunmadığını açıkladı.

´TÜM ŞÜPHELİLER GÖZ ALTINA ALINACAK´ 

Başsavcı Poklonskaya, Kırım´a sızma girişiminde rolü olan tüm şüphelilerin göz altına alınarak sorgulanacağını söylerken şimdiye kadar kaç kişinin göz altına alındığıyla ilgili olarak net bir rakam vermedi.

BAKANLIK: YAKALANAN ŞÜPHELİLER BAKANLIK MENSUBU DEĞİL

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Kırım´a süzme şüphesi ile FSB tarafından yakalanan şüpheli kişilerin Bakanlık ile bağlantısı bulunmadığını bir kez daha yineledi. Yapılan resmi açıklamada iddia edildiği gibi Ukrayna Savunma Bakanlığının istihbarat servisine bağlı ´56. tabur´ içerisinde bahsi geçen ´37. bölük´ isimli bir gizli operasyonlar bölüğü bulunmadığı belirtildi.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor