Tarih: 20.04.2022 10:49

Polis korumasında Kuran-ı Kerim yaktı

Facebook Twitter Linked-in

 

İsveç´te Kur´an-ı Kerim yakarak şiddet olaylarını körükleyen aşırı sağcı Rasmus Paludan, aynı provokasyonu bu kez Danimarka´da gerçekleştirdi. Müslümanların yoğunlukta olduğu bir mahallede kutsal kitabı yakan Paludan´ın korumalığını Danimarka polisi yaptı.

Danimarka´da yaşanan olayda, aşırı sağcı Danimarka-İsveç vatandaşı Rasmus Paludan, İsveç´in ardından bu kez de Danimarka´da onlarca polisin koruması altında Kur´an-I Kerim yaktı. Polislerin Paludan´ın bu hareketine izin vermesi dikkatlerden kaçmadı. Sıkı yön partisi lideri aşırı sağcı Paludan´ın, Danimarka´nın Tarnby kentinde bulunan ve müslümanların yaşadığı bir mahallede Kur´an-I Kerim yakması tepki çekti.

Paludan´ın korumalığını ise Danimarka İstihbarat Teşkilatı´na bağlı sivil giyimli personel gerçekleştirdi. Aşırı sağcı lider, bu saldırıyı İsveç polisinin kendisini koruyamadığını ve Danimarka polisinin kendisini gerektiği gibi koruyabildiğini göstermek için yaptığını açıkladı. Paludan´ın 14 Nisan´da İsveç´te de aynı provokasyonu gerçekleştirmesi sonrası ülkedeki birçok kentte şiddet olayları patlak vermiş, çıkan olaylarda 26´sı polis toplam 40 kişi yaralanmış, 40´dan fazla kişi de gözaltına alınmıştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —