Tarih: 02.01.2017 21:17

Polisten Netanyahu´ya ´pahalı hediye´ sorgusu

Facebook Twitter Linked-in

 

Haaretz gazetesi, başsavcı Avichai Mandelblit´in ön soruşturmanın ardından sorgulamanın yapılmasına izin verdiğini belirtti. 

´SORGULAMA BU AKŞAM´

Polis ve Adalet Bakanlığı soruşturmanın tam olarak ne zaman gerçekleşeceğini belirtmezken, İsrail Radyosu sorgulamanın bu akşam gerçekleşeceğini iddia etti. Sorgulamanın türü konusunda bir açıklama yapılmazken Netanyahu´nun ofisinden ise soruşturmaya mahal verecek herhangi yasadışı bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.

´HERŞEY KURGUDAN İBARET´

Netanyahu´nun aile sözcüsü ise, 'Bütün iddiaların kurgu olduğu ortaya çıkacak. Tekrar ediyoruz, hiçbir şey olmayacak, çünkü hiçbir şey yok' dedi.

Haaretz ve diğer gazeteler, soruşturmanın Netanyahu´nun yerli ve yabancı işadamlarından ´yüz binlerce şekel değerinde´ hediye kabul etmesiyle ilgili olduğunu belirtti.

İsrail´de başsavcılık, Netanyahu´nun da dahil olduğu gizli tutulan iki konu hakkında cezai soruşturma başlatma kararı almıştı.

Netanyahu´nun adı Almanya´dan alınan denizaltılarla ilgili bir yolsuzluk iddialarına karışmış, ancak Netanyahu ‘bu konunda muhtemel bir çıkar çatışması olduğunu´ söyleyerek haberleri yalanlamıştı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —