Tarih: 13.03.2021 13:26

Politico: Beyaz Saray, Kuzey Akım 2 konusunda ikilem içinde

Facebook Twitter Linked-in

 

Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattı projesi nedeniyle Rusya´ya yaptırım uygulamayı planlayan ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, bir yandan da projenin önemli paydaşlarından Almanya´yla ilişkileri güçlendirmek istediği için zor bir durumda olduğu belirtildi.

Politico´nun Beyaz Saray´dan kaynaklara dayandırdığı haberine göre Biden yönetimi, Kuzey Akım 2 projesiyle ilgili uygulanması planlanan yaptırımlar nedeniyle ikilem içinde.

Biden´ın doğalgaz boru hattına yönelik yeni yaptırımlar nedeniyle kendisini çok hassas bir diplomatik durum içinde bulunduğunu yazan Politico, ABD Başkanı´nın bir yandan projeyi durdurmak istediğini ancak diğer yandan da projenin tamamlanmasını isteyen Almanya´yla ilişkileri güçlendirme niyetinde olduğuna dikkat çekti.

Beyaz Saraylı kaynaklardan biri, konuyla ilgili 'İki ateş arasında bulunuyoruz' değerlendirmesini yaptı.

Şubat başında Joe Biden´ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel´le yaptığı telefon görüşmesi sırasında Kuzey Akım 2´yle ilgili yaptırımların iptalini sağlayabilecek şartını sunduğu belirtilmişti.

Alman Handelsblatt gazetesinin Biden ile Merkel arasındaki telefon görüşmesinde yer alan ABD yönetiminden bir kaynağa dayandırdığı haberine göre ABD Başkanı, Almanya´nın uzlaşması halinde yaptırımların iptalini görüşmeye hazır olduklarını söylemişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —