Tarih: 26.08.2017 08:58

Polonya Başbakanı: Macron´un kibirli açıklamaları siyasetteki tecrübesizliği

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron Bulgaristan ziyaretinde, ´´Varşova hükümeti kendini Avrupa´dan uzaklaştırıyor´´ ifadeleriyle Polonya´yı eleştirdi. Macron´un açıklamalarına Polonya Başbakanı Beata Szydlo´dan yanıt geldi.

İBALLE ´Siyasette tecrübesiz olan´ Macron´a daha barışçıl bir üslup tavsiye eden Szydlo, '(Macron´un) Kibirli açıklamaları ise siyasetteki tecrübesizliği olarak görülebilir´´ dedi. 

Avrupa Birliği´nin (AB) geleceği hakkında sadece Macron´un karar veremeyeceğine işaret eden Szydlo, ´´Sayın başkana ülkesine konsantre olmasını tavsiye diyorum. Belki o zaman Polonya´nın vatandaşlarına sunduğu ekonomik sonuçları ve güvenlik seviyesini o da kendi vatandaşlarına sunabilir´´ diye konuştu.

​Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya Dışişleri Bakanı Teodor Melescanu ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg´in katıldığı ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Polonya´nın Avrupa´da yalnızlaşmadığını savundu.

​Waszczykowski, ´´Bugün önemli bir buluşmanın ev sahipliğini yapıyoruz. Görünen şu ki Sayın Başkan Macron haberleri takip etmiyor ve Avrupa´nın bu bölgesinde ne olduğunu bilmiyor. Tabi bazen böyle şeyler de olabilir´´ değerlendirmesinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —