Polonya ‘cebine uygun´ denizaltı satın almaya hazırlanıyor
Polonya´nın filosuna 5 yeni denizaltı katmak istediği, söz konusu araçların Fransa´dan satın alınması için düğmeye bastığı ve anlaşma için 10 milyar zloti (yaklaşık 2,74 milyar dolar) tahsis ettiği bildirildi.
Aynı zamanda Polonya Savunma Bakanlığı´nın 16 adet yeni savaş helikopterinin satın alınması için de kaynak ayırdığı belirtiliyor.
Sputnik´e konuşan Rus askeri uzman Viktor Litovkin, Polonya´nın dizel motorlu denizaltılar satın almak istediğini ve bu araçları Fransa, Almanya, İtalya gibi birçok ülkenin satabileceğini söyledi. Litovkin, “ABD´liler dizel motorlu denizaltı üretmiyor. Nükleer denizaltılarını ise Polonya satın alamıyor. Bu araçlar ayrıca uluslararası kaidelere göre satılamıyor. Polonyalıların bu paraları ABD tank tugayını, farklı bir motorize birliğinin depolarını ve ABD´lilerin geliştirdiği füze savunma sistemlerini kendi sahasına konuşlandırması karlılığında aldığı ihtimalini dışlamıyorum. Fakat helikopterleri niçin bu kadar yüksek fiyat karşılığında alacaklarını açıklamak çok zor. Helikopterleri kimden alacakları da henüz belli değil. Belki ABD´lilerden, belki İtalyanlardan. Rus helikopterleri daha ucuz olsa da Rusya´dan elbette almazlar. Fiyatın bu kadar yüksek olması, büyük bir olasılıkla bu anlaşmadan bir takım ara bulucularının da pay alacaklarını gösteriyor” diye konuştu.
Polonya´nın hırsları doğrultusunda hem NATO´da, hem de Avrupa´da öncü rolde olmak istediğini, fakat bunu denizaltılarına sahip olmadan yapamayacağını söyleyen Litovkin, “Bu nedenle Polonyalılar bir takım tavizler vermeli. Kendi denizaltıları yoksa ve yapamıyorsa, satın almak durumunda kalıyor. Polonya bu denizaltılarını ancak NATO´daki ortaklarından alabilir ve hatta bunun için Brüksel ve Washington´dan izin alması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
