Tarih: 25.08.2015 12:32

Polonya Pazarı İçin T129 Hücum Helikopteri

Facebook Twitter Linked-in

 

Huanqiu Ribao

Çin Ulusal Savunma Bilim ve Teknoloji Bilgi Portalı´nda yayımlanan habere göre Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ilk dokuz T129 Türk askerî helikopterinin Polonya´ya teslimini tamamladı, bu helikopterler Mi-24´lerin yerini alacak.

Türk ordusu toplamda 60 adet T129 siparişi verdi ve 40 farklı güncelleme planı var. İlk dokuz T129A helikopterleri acil talebi karşılamak için üretildi ve 2014 tarihinde teslimata başlandı, zaman içerisinde bu helikopterler geliştirilecek ve daha gelişmiş silah sistemleri ile T129B modeli çıkarılacak, ikinci modellerin teslimatlarının da yakında başlaması bekleniyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii yaptığı açıklamada T129 helikopterlerinin bu zamana kadarki en gelişmiş helikopterler olduğunu söyledi, Türk ordusu bu sistemi direkt olarak kullanıma koydu. Ayrıca yapılan açıklamada T129´un küresel kullanıma da hazır olduğu söylendi, Türkiye´nin bu tip bir araç yapması pazarda çok güçlü bir rekabet oluşturması anlamına geliyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii şu an Polonya´ya Mi-24´lerin yerine kullanılmak üzere sattığı T129 ATAK modelleri bu ay Radom Havacılık Fuarı´nda ve eylül ayında Türkiye´de görücüye çıkıyor. Satış hedefleri arasındaki diğer ülkeler arasında CIS ülkeleri, Asya ve Orta Doğu ülkeleri bulunuyor. (Çin, Huanqiu Ribao - 21 Ağustos 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —