• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Polonya´dan Cameron´a destek için ´NATO askeri´ şartı

Polonya´dan Cameron´a destek için ´NATO askeri´ şartı

NATO´nun Orta Avrupa politikası Avrupa Birliği´nin içişlerini de etkiler hale geldi. Kendisini ‘ikinci sınıf NATO´ üyesi hisseden Polonya, İngiltere´den gelen ‘AB´deki göçmenlerin hakları kısıtlansın´ önerisine ´Londra´dan kendi

 

İngiltere AB´deki geleceğini belirlemek için referanduma gitmeye hazırlanırken, Londra yönetiminden ‘diğer AB ülkelerinden gelen göçmenlerin hakları kısıtlansın´ önerisi gelmişti. Bu öneriye sürpriz bir ülkeden destek açıklaması geldi.
Reuters´a konuşan Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski, İngiltere´de yaşayan 800 bin Polonya vatandaşına rağmen, NATO´nun Orta Avrupa´daki varlığının arttırılmasına destek vermesi koşuluyla İngiltere Başbakanı David Cameron´ın önerisi karşısındaki tutumlarının değişebileceğini söyledi.

‘İKİNCİ SINIF NATO ÜYESİ GİBİ HİSSEDİYORUZ´

'İngiltere, Polonya´ya Cameron´un teklifi karşısındaki tutumunu yumuşatması için bir şeyler önerebilir mi?' sorusuna, 'Elbette. İngiltere, Polonya´ya uluslararası güvenlik alanıyla ilgili öneriler sunabilir' yanıtını veren Waszczykowski, kendilerini hala ‘ikinci sınıf bir NATO üyesi´ olarak gördüklerini de belirtti.Waszczykowski, 'Orta Avrupa´da sembolik askeri varlığın dışında, ciddi müttefik güçler ya da savunma tesisleri bulunmuyor ve bu durum, Rusya´nın bölgede etkili olması için zemin hazırlıyor' diye konuştu.

‘CAMERON DESTEK VERMEZSE TUTUMUMUZ DEĞİŞMEZ´

Eski Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, 2014´te Ukrayna krizini gerekçe göstererek NATO´dan Polonya topraklarına 3 bin ila 5 bin arasında asker konuşlandırmasını talep etmişti.
Sikorski´nin bu talebini gerçekleşmesi konusunda İngiltere´nin desteğini alabileceklerini ifade eden Waszczykowski, Polonya´nın başkenti Varşova´da yapılacak NATO zirvesinde İngiltere´nin kendilerine destek vermemesi halindeyse ‘Cameron´un önerisi karşısındaki tutumlarının yumuşamasının´ çok zor olacağını kaydetti.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor