• BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    35,08% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2472,74% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Polonyalı çiftçiler, Rusya´nın almadığı elmaları yardım kuruluşlarına veriyor

Polonyalı çiftçiler, Rusya´nın almadığı elmaları yardım kuruluşlarına veriyor

Polonya Kızıl Haçı´nın, Rusya´nın gıda ambargosuna takılan elmaları ülkenin kuzeyindeki bölgelerde ücretsiz olarak halka dağıttığı belirtildi.

 

Radyo Polonya´nın haberine göre, Polonyalı çiftçiler Rus ambargosuna takılan meyveleri yardım kuruluşlarına iletiyor, bu kuruluşlar da meyveleri yerleşim bölgelerine dağıtıyor.

´KİŞİ BAŞINA 20 KİLO ELMA DAĞITIYORUZ´

Polonya Kızıl Haç temsilcisi Stanislav Baranovskiy, 'Elimizde çok fazla elma var. Kişi başına 20 kilogram dağıtıyoruz. Bu, aylık limitimiz. Yük kamyonlarında ise bin kasa elma var. Elmaları yardıma muhtaç kimselere ve düşük maaşlı emeklilere ulaştırıyoruz' dedi.

´ELMA YARDIMI NİSAN SONUNA KADAR SÜRECEK´

Baranovskiy´e göre, ´elma yardımı´ nisan sonuna kadar sürecek.

Daha önce Polonya Köylü Partisi (PSL), AB´nin Rusya´ya uyguladığı yaptırımların iptal edilmesini talep etmişti. Birçok Polonyalı siyasetçi de Avrupa´nın Moskova karşıtı yaptırımlarının Polonyalı çiftçileri zarara uğrattığını söylüyor.

Rusya, Ukrayna krizi yüzünden ülkeye yaptırım uygulayan ABD, AB, Kanada, Avustralya ve Norveç´ten ithal ettiği gıda ürünlerine sınırlama getirmişti. Ambargo getirilen ürünler arasında et, salam, balık ve deniz ürünleri, sebze, meyve ve süt ürünleri bulunuyor.

 



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor