Polonya´nın doğal gaz planlarında neler var?
Ukrayna ve Güney Avrupa´ya sevkiyatı mümkün hale getirecek doğal gaz hub´ını inşa edeceklerini açıklayan Polonya hükümetinin doğal gaz ve enerji altyapısından sorumlu yetkilisi Piotr Naimski, Rusya dışında Swinoujscie terminalindeki s?
Polonya hangi gazı Ukrayna´ya, hangisini Güney Avrupa´ya ulaştırmayı planlıyor? ‘Polonya gazını´ almak birileri için karlı olacak mı? Sputnik, bu soruları Rusya Ulusal Enerji Enstitüsü Direktörü, ‘Gazprom´ dergisinin baş editörü Sergey Pravosudov´a yöneltti.
‘KATAR´IN SUNDUĞU FİYAT, RUSYA´NINKİNDEN DAHA YÜKSEK ÇIKTI´
Soruların asıl muhatabının Polonyalı yetkililer olduğunu söyleyen Pravosudov, “Polonya´nın Rusya´nınkinden daha ucuz gazı bulma çabalarının kötü sonuçlandığını herkes biliyor. Sıvılaştırılmış gaz için Swinoujscie´de inşa edilen terminal ve bu gazın alımı konusunda Katar´la imzalanan anlaşma, Polonyalılar tarafından zararlı kabul edildi. Bu gazın fiyatı, Rusya´nın sunduğundan daha yüksek çıktı. Polonya uzun süre Katar gazını almadı ve cayma tazminatı ödedi. Tazminat ödemek, gazı almaktan daha ucuz çıktı” dedi.
‘UKRAYNA PAHALI GAZ İSTER Mİ?´
Bir yerlerden Polonya´ya büyük hacimlerde ucuz sıvılaştırılmış gaz geleceğini beklemenin yanlış olduğunu ifade eden Pravosudov, “Sıvılaştırılmış gaz boru gazından daha pahalı. Eğer Polonya daha yüksek fiyat ödemek istiyorsa bu onun hakkı ve satıcı her zaman bulunur. Ama Ukrayna daha yüksek fiyatı ödemek ister mi? Bu önemli bir soru. Zira Ukrayna, gaz almak için Avrupa ve IMF´den kredi alıyor. Eğer Polonya, Ukrayna´ya borç vermeye hazırsa ve pahalı gazı satarsa bu seçenek teorik olarak mümkün” yorumunda bulundu.
Norveç gazının sevkiyatı için boru hatt inşa edileceği yönündeki konuşmaların en az 15 yıldır devam ettiğini kaydeden Pravosudov, “Bildiğimiz kadarıyla Polonya gazın bir kısmını Almanya´dan alıyor. Borudaki Norveç gazı olabilir, kimse pasaportunu sormuyor. Almanya´da Norveç, Rus ve Hollanda gazı var. Ama eğer ek boru hattının yapımına para verecek birileri çıkarsa, ki bu teorik olarak mümkün, bu durumda bile bu ucuz gaz olmayacak, Norveç gazının her zamanki fiyatı ödenecek” diye konuştu.
‘NORVEÇ´TEKİ GAZ ÜRETİMİNDE GERİLEME BEKLENİYOR´
“Sorun şu ki Norveç´te doğalgaz üretimi artmayacak” diyen Pravosudov, “Bunu Norveçliler net bir biçimde söyledi. Doğalgaz üretimini artırma planları yok, çünkü kaynaklar buna izin vermiyor. Aksine yataklar tükenmeye başladı ve üretimde gerileme bekleniyor. Bu kaçınılmaz” dedi. Bu bağlamda, Polonya´ya boru hattının yapılması durumunda Almanya´nın daha az Norveç gazı alacağını kaydeden Pravosudov, “Yani Almanya, Rusya dahil diğer kaynaklardan alımını artıracak. Yani durum değişmeyecek” ifadelerini kullandı.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
