Tarih: 17.11.2020 11:10

Pompeo: Avrupa ve ABD, Erdoğan´ı ikna için birlikte çalışmalı

Facebook Twitter Linked-in

 

‘Türkiye´nin son eylemlerinin oldukça saldırgan´ bulduğunu belirten ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bu tür eylemlerinin Türk halkının çıkarına olmadığı konusunda hem ABD hem Avrupa tarafından ikna edilmesi gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fransız gazetesi Le Figaro´ya yaptığı açıklamalarda, ABD yönetimi ile Avrupa´nın, Türkiye´nin son aylarda Ortadoğu´daki eylemlerine karşı birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Pompeo, Türkiye´nin Karabağ´da Ermenistan´a karşı Azerbaycan´ı desteklemesini ve Libya ve Doğu Akdeniz´deki politikalarını işaret ederek, 'Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ben, Türkiye´nin son eylemlerinin son derece saldırgan olduğu konusunda mutabık kaldık' dedi.

NATO´da kalma konusunda yorum yapmadı

ABD´li bakan, 'Avrupa ve ABD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı bu tür eylemlerin halkının çıkarına olmadığı konusunda ikna etmek için birlikte çalışmalı' ifadelerini kullandı.

Ankara´nın, askeri kabiliyetlerin artan bir şekilde kullanmasının endişe verici olduğunu söyleyen Pompeo, Türkiye´nin NATO´da kalıp kalmaması konusunda yorum yapmadı.

İstanbul´da hiçbir hükümet yetkilisiyle görüşmemişti

Mike Pompeo, dün Fransa´daki temaslarının ardından özel jet ile İstanbul´a gelmişti ancak hiçbir hükümet yetkilisiyle görüşmemişti, sadece Fener Patriği Bartholomeos´u ziyaret edeceği belirtilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —