• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Pompeo, Suudi Kralı´na Kaşıkçı soruşturması için teşekkür etti

Pompeo, Suudi Kralı´na Kaşıkçı soruşturması için teşekkür etti

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın İstanbul Başkonsolosluğu´nda kaybolması vakasıyla ilgili Riyad´a gönderdiği Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman´la görüştü.

 

Suudi Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr ve Suudi Kralı Selman tarafından kabul edilen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman´la (MbS) görüşmesi öncesi açıklama yapıldı. 

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, Pompeo´nun gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu´nda kaybolmasıyla ilgili Washington´ın endişelerini Suudi Kralı´na ilettiğini duyurdu.

Nauert, ABD´li bakanın Selman´a Kaşıkçı vakasıyla ilgili tam teşekküllü şeffaf soruşturma taahhüdü için teşekkür ettiğini belirtti.

Ardından Pompeo, Suudi Arabistan´ın de facto kralı gözüyle bakılan MbS ile görüşmeye girdi.

Anadolu Ajansı´nın (AA) haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı yarın Suudi Arabistan´dan Türkiye´ye geçerek temaslarda bulunacak.

Dün Türk ve Suudi ortak çalışma grubundaki yetkililer, Suudi Arabistan´ın İstanbul Başkonsolosluğu´na girip inceleme yaptı.

TRUMP´TAN ´KONTROLDIŞI KATİLLER´ İMASI 

Dün ABD Başkanı Donald Trump, telefonda Suudi Kralı ile görüştüğünü ve Pompeo´yu yüz yüze görüşmeler için Riyad´a yolladığını açıklamıştı.

Bu vesileyle Trump, Kaşıkçı´nın kaybolmasının arkasında ´kontroldışı unsurlar´ olabileceğini, bu unsurların ´haydut katiller´ olabileceğini dile getirmişti.

Daha önce Trump Kaşıkçı´nın başkonsoloslukta öldürüldüğünün kanıtlanması durumunda ´Riyad´ın sert çekilde cezalandırılacağını´ söylemiş, Suudi Arabistan ise tehditlere misliyle karşılık verileceğini´ duyurmuştu.



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor