• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Pompeo´dan itiraf: Afganistan´da Rusya´nın desteğine ihtiyacımız var

Pompeo´dan itiraf: Afganistan´da Rusya´nın desteğine ihtiyacımız var

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Afganistan´da çözüm konusunda Moskova´nın desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Afganistan´da çözüm konusunda Moskova´nın desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

The Hill gazetesi tarafından düzenlenen video konferansa katılan Pompeo, Rusya´nın Afganistan´daki nüfuzunu ortaya koyan bir itirafta bulundu.

Pompeo, 'Afganistan´da çözüme yönelik çabalarda Moskova´nın desteğine ihtiyaç duyduğumuzu Ruslara açıkça söyledik. Egemen, bağımsız ve barışçıl bir Afganistan´ın ortaya çıkması için birlikte çalışmamız gerektiğini açıkça anlattık. Bunun Rusya, Çin ve Afganların çıkarlarına uygun olduğunu düşünüyorum' dedi.

´Rus partnerlerimle birçok şey konuştum´

Video konferans sırasında Pompeo´ya önceki gün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov´la yaptıkları telefon görüşmesinde, New York Times´ta çıkan Moskova´nın ABD´li askerleri öldürmesi için Taliban´a para teklif ettiğine dair haberin gündeme gelip gelmediği soruldu.

'Evet, elbette. Rus partnerlerimle birçok şey konuştum, CIA´in başındayken Rus istihbaratından partnerlerle birçok şey konuştum' yanıtını veren Pompeo, özellikle New York Times´ın haberini konuşup konuşmadıklarına ilişkin net bir yanıt vermedi.

New York Times, Rusya´nın Taliban bağlantılı militanlara Afganistan´daki ABD askerleri ve koalisyon güçlerini öldürmeleri için gizlice para teklif ettiğine dair istihbarat bulunduğunu iddia etmişti.

Rusya haberi yalanlarken ABD Başkanı Trump´ın ulusal güvenlik danışmanı Robert O´Brien, basındaki suçlamaların ABD gizli servisler tarafından doğrulanmadığını açıklamıştı.

Pentagon da Rusya ve Taliban arasında ´anlaşma´ olduğu yönündeki bilgiye sahip olmadıklarını bildirmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, New York Times´taki haberi ´yalan´ olarak nitelendirmişti.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor