´Proteini Kırmızı Et Yerine Bitkisel Ürünlerden Alın´

´Proteini Kırmızı Et Yerine Bitkisel Ürünlerden Alın´

Hamburger, Amerika´nın simgelerinden biri. Amerikalılar´ın hamburgeri sevdiğine şüphe yok. Ancak yeni bir araştırmaya göre hayvansal protein tüketmek zararlı.

 

Amerikalılar kırmızı et başta olmak üzere çok fazla et tüketiyor. Et, içinde bol miktarda protein olan bir besin. Ancak uzun ve sağlıklı yaşamak isteyenlere proteini bitkisel kaynaklardan almaları öneriliyor.

Hamburger, Amerika´nın simgelerinden biri. Amerikalılar´ın hamburgeri sevdiğine şüphe yok. Ancak yeni bir araştırmaya göre hayvansal protein tüketmek zararlı.

Harvard Üniversitesi ve Massachusetts Hastanesi uzmanlarından Doktor Mingyang Song ve Doktor Andrew Chan, hayvansal ve bitkisel proteinin insan sağlığını nasıl etkilediğini araştırdı. Uzmanlar, 130 bin kişinin katıldığı iki uzun vadeli araştırmanın verilerini inceledi, katılımcıların beslenme alışkanlıkları, hayat tarzları, sağlık durumları hakkında veri topladı.

Dr. Andrew Chan, hayvansal proteini en fazla tüketenlerin özellikle kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatlarını kaybetme riskinin daha yüksek olduğunu söylüyor.

Dr. Minyang Song, sağlıksız bir hayat süren kişiler için bu riskin daha da fazla olduğunu belirtiyor.

Protein, kas ve kemikleri güçlendirip onarıyor. Ancak özellikle kırmızı etin kolesterol oranının yüksek olması, kalp hastalığına davetiye çıkarıyor. Sadece kırmızı et yemekle kalmayıp sigara ve içki içen, kilolu olan ve durağan bir yaşam sürenlerin kalp hastalığına yakalanma riski daha yüksek.

Uzmanlar hayvansal protein yerine bitkisel protein tüketenlerin erken ölüm riskini de azalttığını söylüyor.

Dr. Andrew Chan, ”Uzun vadede bitkisel proteine dayalı bir beslenme alışkanlığı edinmek, uzun yaşama olasılığını yükseltiyor. Bu olasılık, protein ihtiyacını hayvansal kaynaklardan sağlayanlarda daha düşük.” şeklinde konuşuyor.

Araştırma, Amerikan Tabipler Birliği´nin dergisi JAMA´da yayınlandı.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading