• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Putin’den Ukrayna’da düşen uçakla ilgili önemli açıklama

Putin’den Ukrayna’da düşen uçakla ilgili önemli açıklama

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, Ukrayna’nın doğusunda düşürülen yolcu uçağıyla ilgili olarak artan uluslararası baskıların ardından önemli açıklamalar yaptı.

Konuya ilişkin ilk kez resmi beyanat veren Putin, olayın sağlıklı bir şekilde soruşturulmasına katkı sağlayacakları teminatında bulundu: “Uluslararası uzmanların enkaz alanında güvenliğini teminat altına almak için gereken herşey yapılmalı. Rusya, bu konuda kendi üzerine düşen neyse yapacak. Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaları askeri nitelikten çıkarıp müzakere aşamasına, barışçıl ve diplomatik çaba safhasına taşımak için de gerekeni yapacak.”

Rus lider, ayrıca trajedinin politize edilmemesi çağrısı yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri, Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayollarına ait uçağın füzeyle düşürülmesi olayında Rusya’nın sorumluluğu olduğunu savunuyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ‘Moskova’nın suça iştirak ettiğine dair çok güçlü kanıtlar olduğunu’ ifade etti: “Rusya için artık karar zamanı. Ayrılıkçılardan bir kısmı Rus. Rusya bu ayrılıkçıları silahlandırıyor, Rusya ayrılıkçıları eğitiyor. Bu yüzden bunun Rusya için Bay Putin için esas bir karar anı olduğunu düşünüyorum. Bu soruşturmanın seyrini muhafaza için sahip oldukları bütün nüfuzu kullanmaları gerekiyor.”

298 kişinin öldüğü MH17 sefer sayılı uçağı vuran füze sisteminin Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçılara Rusya tarafından sağlandığı iddia ediliyor. Batılı ülkeler, işbirliğine yanaşmaması halinde Rusya’ya yönelik yeni yaptırımların devreye sokulması kozunu değerlendiriyor.



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor