Tarih: 05.03.2018 20:16

Putin: 2017´de 15 milyar doların üzerinde silah ihracatı gerçekleştirdik

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Askeri-Teknik İşbirliği Komisyonu´nun toplantısında konuşan Putin, Rusya´nın silah ihracat hacminin üç yıldır üst üste arttığına dikkat çekti. 

Rusya lideri, 2017 yılında silah ve askeri teçhizat ihracatının 15 milyar doların üzerinde gerçekleştiğini duyurdu.

´100´DEN FAZLA ÜLKEYLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ´

Rusya´nın küresel pazarda önde gelen silah tedarikçilerinden biri olduğunu kanıtladığının altını çizen Putin, şöyle devam etti: 

'İşbirliği coğrafyamız sürekli genişliyor. Partner sayımız halihazırda 100´ü aştı. 2017 sonuçlarına göre imzalanan anlaşmaların hacmi neredeyse iki katına çıkarak 16 milyar dolar oldu. Sipariş portföyümüz de 45 milyarın doların üzerine çıktı.'

´RUSYA´NIN PARTNERLERİNE BENZERSİZ BİR BASKI UYGULANIYOR´

Diğer yandan üçüncü ülkelerin Rusya´nın askeri-teknik işbirliği alanındaki partnerlerine benzersiz bir baskı uyguladığını vurguladı.  

´KÜRESEL SİLAH PAZARINDAKİ RAKİPLERİNİ SAF DIŞI BIRAKMAYI AMAÇLIYORLAR´

'Rusya ile askeri-teknik alanda işbirliği yapmak isteyen ülkelere benzersiz ve aleni bir baskı uygulandığı sır değil. Bu baskının amacı, sadece küresel silah pazarındaki rakiplerini saf dışı bırakmak değil´´ vurgusu yapan Rusya lideri, sözlerini şöyle sürdürdü:

´DİĞER ÜLKELERİN KAPASİTELERİNİ ZAYIFLATIP GERİ KALMIŞLIĞINI PEKİŞTİRİYORLAR´

´´Aynı zamanda münferit ülkelerin savunma kapasitelerini zayıflatmak ve bunların silah alanındaki geri kalmışlığını pekiştirmeyi amaçlıyorlar.' 

´RUS SİLAHLARI SİYASİ PROVOKASYON KOŞULLARI ALTINDA DAHİ ETKİLİDİR´

Putin´e göre, Rus silahlarının güçlü yanı, siyasi provokasyon koşulları altında dahi etkili çalışma becerisine sahip olmaları. 

'Siyasi provokasyon ve ekonomik sabotaj koşulları altında dahi etkili çalışma becerisi, Rus askeri-teknik sistemlerinin güçlü yanlarını, dayanıklılığını ve devasa potansiyelini ortaya koyuyor' vurgusu yapan Rusya lideri, bu tespitleri Rus silahı alan ülkelerle potansiyel alıcıların da yaptığını kaydetti.

´SURİYE´DE ETKİNLİĞİNİ ORTAYA KOYAN SİLAHLARDA İŞBİRLİĞİNİ ARTIRACAĞIZ´

Putin, Suriye´de etkinliğini ortaya koyan silah türleri dahil olmak üzere en yüksek teknolojiye sahip silahlar alanında istekli ülkelerle işbirliğini geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —