Tarih: 16.06.2017 19:52

Putin: ABD her zaman Rusya´daki seçimlere müdahale etti

Facebook Twitter Linked-in

 

‘The Putin Interviews´ (Putin Röportajları) filminin yayınlanan dördüncü bölümünde Stone´un, ABD´nin hiç Rusya´daki seçimlere müdahale edip etmediği yönündeki sorusuna Putin, '2000 yılında da, 2012 yılında da etti. Bu her zaman oldu. Özellikle de 2012 yılında saldırganca bir müdahalede bulundu' yanıtını verdi. 

‘DETAYLARA İNMEYECEĞİM´

'Detaylara inmeyeceğim' diyen Putin şöyle devam etti:

'ABD´li partnerlerimiz bunun farkında. Ben de eski ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve eski Başkan Barack Obama´ya bunu söyledim. Diplomasi görevlilerinin Rusya´daki seçim kampanyalarına bu kadar saldırganca müdahil olabileceğini hayal etmek bizim için bile zordu. Muhalif güçleri toplayıp onları finanse ettiler, muhalefetin her türlü mitinglerine gittiler. Diplomasi servisi başka işlerle uğraşmalı, hükümetler arasında ilişkiler kurmalı.'

‘AYNI DURUM DOĞU AVRUPA´DA MEVCUT´ 

Putin, 'Sivil toplum örgütleri, hangi ülkeden olurlarsa olsunlar istedikleri her şeyi yapabilir. Ancak sık sık ABD Dışişleri Bakanlığı´ndan ya da yarı resmi kaynaklara bağlı birçok yapı tarafından finanse ediliyorlar. Aynı durum doğu Avrupa´da da, birçok ülkede de mevcut. Bu Afrika´da da, Latin Amerika´da da böyle' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —