• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Putin: ABD ve AB, Ukrayna´da darbeyi destekledi

Putin: ABD ve AB, Ukrayna´da darbeyi destekledi

ABD ve Avrupa Birliği´ni (AB) Ukrayna´da 2014 yılında gerçekleşen darbeye destek vermekle suçlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı´nın (CIA) 2014´te Ukrayna´yı yakından izlediğini belirtti.

 

Putin, ABD´li yönetmen Oliver Stone´un Showtime televizyonunda 3. bölümü yayınlanan ‘The Putin Interviews´ (Putin Röportajları) adlı belgesel filminde, 2014´te Ukrayna´da dönemin Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç´in AB ile Ortaklık Anlaşması´nı imzalamaması nedeniyle yaşanan gelişmeler hakkındaki görüşlerini paylaştı. 

´ABD VE AB, İKTİDARA GÜÇ YOLUYLA EL KOYULMASINI DESTEKLEDİ´

Putin, 'ABD ve AB, Ukrayna´da iktidara güç yoluyla el koyulmasını destekledi. Ukrayna halkının mutsuzluğunu kullanan Avrupa ve ABD´deki partnerlerimiz, olayın iç yüzünü açığa çıkarmak yerine devlet darbesini desteklediler' ifadelerini kullandı.

´OLAYLARIN NASIL ÇIKTIĞINA BAKMAK, CIA´İ GÖRMEK İÇİN YETERLİ´

Rus lider, CIA´in 2014´te Ukrayna´daki gelişmeleri yakından takip etmesi hakkında ise şunları söyledi: 'Bunu anlamak için olayların nasıl patlak verdiğine bakmanız yeterli. Yanukoviç, sözleşmenin imzalanmasını ileri bir tarihe ertelediğini açıklar açıklamaz gösteriler başladı. Hiç kimse bu kararın neden alındığını ve imzanın ne zaman atılacağını dahi sormadı.'

´MAYDAN´DA ATEŞ EMRİNİ YANUKOVİÇ VERMEDİ´

Öte yandan Putin, Maydan olaylarında yaşanan ölümlerin arkasında Yanukoviç´in olamayacağını, keskin nişancıların ülkedeki gerilimin artmasını isteyenler tarafından kullanılmış olabileceğini ifade etti.

´ÖLÜMLERİN ARKASINDA GERİLİMİN ARTMASINI İSTEYENLER VAR´

Putin, 'Elbette Yanukoviç, Maydan göstericilerine karşı silah kullanılması yönünde bir emir vermemişti. Çünkü göstericilere karşı silah kullanılmasını öngören bir talimatnameyi imzalayacak kadar kalpsiz bir değildi. Keskin nişancılar, gerilimin artmasını isteyenler tarafından kullanılmış olabilir. Mantık buna işaret ediyor' diye konuştu.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor