Tarih: 07.09.2017 11:54

Putin: ‘Akıllılar´ müdahale etmezse, Washington´la uzayda iş birliğine hazırız

Facebook Twitter Linked-in

 

Doğu Ekonomik Forumu´nun 2. gününde konuşan Putin, Rusya´nın Uzak Doğu Bölgesi´nin gelişimiyle ilgili açıklamalar yaptı. 

Bölgede yeni bir Rus uzay üssünün faaliyete geçtiğini belirten Putin 'Uzay üssünden ilk füze fırlatma işlemleri gerçekleştirildi. İleriki yıllarda bu üssün Rusya´nın ilk gerçek büyük çapta sivil uzay üssü olması yönünde hareket edeceğiz. Bu üsten hareket ederek insanlı uçuşlar, uzay araştırmaları gerçekleştirilecek. Bunu ABD ile yapmayı planlıyoruz. Tabii ABD´nin farklı yapılarındaki ‘akıllılar´ müdahale etmezse' dedi.

Putin, bu yönde çalışmalar için gözlenen bir ilgi olduğunu belirterek, 2030´da Mars´ın incelenmesi konusunda iş birliğine ilgi duyulduğunu belirtti.

‘HEM DOĞU HEM BATI İLE İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ´ 

Putin, özellikle de Uzak Doğu Bölgesi´nin geliştirilmesi konusunda hem Doğu hem de Batı´dan partnerlerle iş birliğine hazır olduklarını da söyledi.

Putin 'Pasifik Okyanusu´nun Doğu kıyısından da Batı kıyısından da tüm partnerlerle yatırım, ticaret ve finansal bağlarımızı geliştirmeye hazırız. Özellikle de Uzak Doğu Bölgesi´ndeki yatırım fırsatları gerçekten çok fazla' dedi.

Putin, bölgeye yeni yatırımcıların gelmesi için çalıştıklarını ve küresel pazarları keşfetmeye hazır olan şirketlere destek vermeye hazır olduklarını da belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —