Tarih: 08.12.2016 20:30

Putin: Bunu asla kabul etmeyeceğiz

Facebook Twitter Linked-in

 

Saldırı hakkındaki görüşlerini açıklamayan uluslararası örgütlerin hastaneyi bombalayan saldırganlarla hayatını kaybeden doktorları aynı kefeye koyduğunu belirten Rusya lideri, 'Saldırı kasten düzenlendi. Hastanenin nerede bulunduğunu biliyorlardı. Uluslararası örgütlerin tutumu kabul edilemez. Rusya bunu asla kabul etmeyecek' ifadelerini kullandı.

´BİZLERİ DÜŞÜNCELERE SEVK EDİYOR´

'Doktorlarımız çatışmalara katılmak için değil, sadece insani görevleri yerine getirmek amacıyla oraya gitme kararı aldı. Ancak hiçbir uluslararası kuruluştan saldırıyla ilgili bir değerlendirme görmedik. Maalesef bu durum bizleri düşüncelere sevk ediyor' diyen Putin, Batı´nın olaylara yaklaşımının objektifliği konusunda soru işaretleri bulunduğun altını çizdi.

Suriyeli muhalif militanlar, 5 Aralık´ta Rusya Savunma Bakanlığı´nın Halep´te kurduğu hastaneye saat 12.21-12.30 arasında saldırı düzenlemişti. Bombaların hasta kabul bölümüne düşmesi sonucunda 2 Rus doktor hayatını kaybederken, bir doktor ağır yaralanmıştı. Hastaneye gelen siviller arasında da yaralananlar olmuştu.

Rus askeri doktorlar, Halep´in doğusunda militanlardan geri alınan mahallelerin sakinlerine tıbbi yardım sunmaya başlamıştı. Doktorların kurdukları klinikte, çocukların tedavi edilmesi için bir bölüm, ameliyathane, yoğun bakım odası, laboratuvar ve röntgen birimi yer alıyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —