Tarih: 09.08.2016 12:58

Putin: Büyüyen terör tehdidi gerçek bir tehlike oluşturuyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Bakü´de gerçekleştirdiği görüşmede, üç ülkenin sınırları yanı başındaki iki büyük istikrarsızlık ocağı olan Afganistan ve Ortadoğu´nun endişe verici olduğunu belirten Putin, şöyle devam etti:

‘DAHA YAKIN İŞBİRLİĞİNE İHTİYAÇ VAR´ 

“Onlar, uluslararası terör ve başta uyuşturucu ve silah kaçakçılığı ile militan hareketleri olmak üzere sınır ötesi suç tehdidinin kaynağı. Büyüyen terör tehdidinin gerçek tehlike oluşturduğunu düşünüyorum. Daha yakın işbirliğine ihtiyaç var.”

Terörle mücadele konusunda Rusya, Azerbaycan ve İran´ın yakın diyalog içinde olduğunu belirten Putin, üçlü görüşmenin önemine dikkat çekerek, “Bugün hiç şüphesiz ilişkilerimizde yeni sayfa açıyor, üçlü formattaki işbirliğimizi başlatıyoruz. Böyle bir formata ihtiyaç olduğu açık. Geniş yelpazedeki bölgesel ve küresel sorunlara yaklaşımları koordine etmeye hazır olunması, ticari ve ekonomik alanındaki çok yönlü pratik işbirliğini genişletme hevesi üç ülkeyi birleştiriyor” dedi.

‘AZERBAYCAN VE İRAN, RUSYA İÇİN ÖNEMLİ PARTNERLER´

Azerbaycan ve İran´ın Rusya için iyi komşular ve önemli partnerler olduğunu kaydeden Putin, Hazar´daki petrol ve doğalgazın taşınması için boru hattı alt yapısını ortaklaşa kullanmaya hazır olduklarını söyledi. Rus lider, “Başta Hazar bölgesinde olmak üzere petrol ve doğalgaz yataklarının keşfi ve işletilmesi projelerinin hayata geçirilmesi öncelikli görünüyor” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —