Tarih: 12.06.2018 10:50

Putin, darbe girişimi hakkında konuştu: Her iki tarafta birden olamazdım

Facebook Twitter Linked-in

 

Putin, St. Petersburg´un ilk belediye başkanı Anatoliy Sobçak´ın kişisel ve siyasi hayatının anlatıldığı ´Sobçak Davası´ adlı belgesel filmde Sobçak ilgili bir anısını anlattı.

O dönemde KGB üyesi olan ve Leningrad (günümüzde St. Petersburg) Belediyesi´de görev yapan Putin, 1991 yılındaki darbe girişimi sırasında yaşadıklarını şöyle aktardı: 'Bir yandan Anatoliy Sobçak için çalışıyordum ve Sobçak, hükümetin, (Boris) Yeltsin´in tarafındaydı. Diğer yanda darbe girişimi vardı ve güvenlik güçleri darbeyi gerçekleştirenlerin tarafındaydı. Aynı anda her iki tarafta olamazdım. Kararımı vermiştim.'

O dönemde kendisi için en doğru adımın dilekçe yazarak istifa etmek olduğunu kaydeden Putin, Sobçak´ın aldığı bu karar karşısında 'Pekala, dediğiniz gibi yapın' yanıtını verdiğini ifade etti.

Sobçak´ın daha sonra dönemin KGB Başkanı Vladimir Kryuçkov´a telefon ettiğini anlatan Putin, Kryuçkov´un Sobçak´ı en uzak yere sürmesini beklediğini ancak aksine birkaç gün içinde istifa dilekçesini imzaladığını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —