• BIST 100

    10171,09%-0,02
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

Putin: Erdoğan ile Suriye görüşmelerinin Astana´da sürmesini önereceğiz

Putin: Erdoğan ile Suriye görüşmelerinin Astana´da sürmesini önereceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye barış görüşmelerinin Kazakistan´ın başkenti Astana´da yapılmasını teklif etme konusunda anlaştıklarını söyledi.

 

Tokyo´da Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile yaptığı görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin, Erdoğan´la, Suriyeli taraflara Astana´da görüşmelerini önermek konusunda anlaştıklarını belirtti.

Putin, Astana´daki temasların Cenevre görüşmelerine ek olarak yapılmasını düşündüklerini kaydetti.

Suriye´de bundan sonraki aşamanın ülke genelinde ateşkes sağlanması olması gerektiğini belirten Putin şu ifadeleri kullandı:

'Bu nedenle Suriyeli taraflara —biz Suriye hükümetine, Türkiye Cumhurbaşkanı (Erdoğan) da silahlı muhaliflere- barış görüşmelerine barışçıl bir yerde devam etmelerini önermek konusunda anlaştık.

Bu yer, Kazakistan´ın başkenti Astana olabilir.' Putin şöyle devam etti: 'Eğer taraflar onay verirse, Kazakistan Devlet Başkanı (Nursultan) Nazarbayev´e bu teklifi götüreceğiz. Gerçekleşmeleri hâlinde, bu görüşmeler Cenevre´dekilerin rakibi olmayacak. Fakat Cenevre´deki görüşmeleri tamamlayacaklar.'

´DOĞRU OLAN SİYASİ BİR ÇÖZÜMÜN BULUNMASININ HEDEFLENMESİ´

Putin, 'Her durumda, (Suriyeli) taraflar her nerede bir araya gelirlerse gelsinler, bana göre doğru olan siyasi bir çözüm bulunmasının hedeflenmesi' diye ekledi.




17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor