Tarih: 01.12.2016 12:30

Putin, Federal Meclis´e hitap ediyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Putin´in Federal Meclis´te yaptığı 13. konuşma olan hitabı, Rusya´daki pek çok kanalda canlı olarak yayınlanıyor. Konuşmayı Federal Meclis´in alt kanadı Duma ve üst kanadı Federasyon Konseyi üyelerinin yanı sıra kabine üyeleri, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay üyeleri ile Rusyalı dini lider de konuşmayı dinlemeleri için Kremlin´e davet edildi.

Geçen yılki Federal Meclis konuşması 58 dakika sürmüştü. Konuşmanın Türk F16´larının Rus Su-24 uçağını düşürmesinden bir hafta sonra gerçekleşmesi nedeniyle Putin, Türkiye ile olan ilişkiler üzerinde özellikle durmuştu. Konuşmada öne çıkan diğer başlıklarsa petrol fiyatlarının neden olduğu ekonomik sorunlar ve eğitim olmuştu.

´DİĞERLERİNDEN AYRILACAK AMA PUTİN TARZINI KORUYACAK´

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin´in bu yılki konuşmasınınsa ´öncelilerden ayrılacağını´ söyledi. Peskov, 'Federal Meclis hitabı geleneksel bir formata sahip. Ama hiçbir konuşma elbette bir diğeri gibi olmaz. Bu yılki de içerik bakımından tamamen farklı olarak fakat ana gövdesinde Putin tarzını koruyacak' dedi.

Rusya Anayasası´na göre, devlet başkanı her yıl sonunda Federal Meclis´te ülkenin durumunu değerlendirdiği ve dış politika önceliklerini sıraladığı konuşmaların ilki 1994´te dönemin devlet başkanı Boris Yeltsin tarafından yapılmıştı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —