• BIST 100

    10266,53%-0,01
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35

Putin: Filistin ve İsrail arasında diyalogun yeniden başlamasına desteğimizi sürdüreceğiz

Putin: Filistin ve İsrail arasında diyalogun yeniden başlamasına desteğimizi sürdüreceğiz

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas´la görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filistin ve İsrail arasında doğrudan diyalogun yeniden başlaması için destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

 

Soçi´deki görüşmenin ardından Abbas ile ortak basın toplantısı düzenleyen Putin, 'ABD, AB ve BM ile birlikte Ortadoğu Dörtlüsü´nün üyesi olan Rusya, Filistin ve İsrail arasındaki doğrudan diyalogun yeniden başlaması için her türlü çabayı gösterecek' dedi.  

´KRİZ ANCAK MÜZAKEREYLE ÇÖZÜLEBİLİR´

İki ülkenin barış içinde var olmasının bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamanın vazgeçilmez bir koşulu olduğunu vurgulayan Putin, İsrail-Filistin krizinin ancak uluslararası hukuku esas alan siyasi müzakerelerle çözüme kavuşturulabileceğinin altını çizdi.

´İSRAİL VE FİLİSTİN TERÖRE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİ´

Bu nedenle iki ülke arasındaki ilişkilerin desteklenmesi ve tek taraflı adımlar atmaktan kaçınılması gerektiğini gerektiğini kaydeden Putin, taraflara kabul edilebilir bir çözümü birlikte arama ve teröre karşı birlikte mücadele etme çağrısı yaptı.

´İSRAİL´İN TUTUMU, BARIŞ ŞANSINI YOK EDİYOR´

Abbas ise, 'İsrail´in devam eden işgali, iskan politikası ve binlerce Filistinlinin İsrail cezaevlerinde mahkum edilmesi kapsamında Filistin´deki gelişmeleri Putin´e anlattım. Bu durum, bölgede barışı tesis etme şansını ve iki devletli çözümü ortadan kaldırıyor' diye konuştu. 

´PUTİN´İN FİKRİNDEN MEMNUNUM´

Rusya dahil olmadan Filistin-İsrail krizinin çözülemeyeceğini de vurgulayan Abbas, Putin´in daha önce yaptığı Abbas ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu´yu Moskova´da buluşturma fikrinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

´TRUMP´IN İSTEĞİ MEMNUN EDİCİ´

Öte yandan Abbas, ABD Başkanı Donald Trump´ın İsrail-Filistin krizine çözüm bulmak istemesinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.



19.2° / 10.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor