• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Putin, Fransa´nın Rusya´daki devasa yatırımlarını öven Macron´a takıldı

Putin, Fransa´nın Rusya´daki devasa yatırımlarını öven Macron´a takıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu´nda (SPIEF) Fransa´nın Rusya´ya yaptığı 15 milyar euroluk yatırımları öven Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron´a bir Fin şirketin tek başına yaptığı yat?

 

SPIEF sırasında Putin´le tekrar bir araya gelen Macron, Fransa´nın 15 milyar euroluk hacimle Rusya´nın ikinci büyük yabancı yatırımcısı olduğunu anlattı. 

Macron´a şakayla karışık bir yanıt veren Putin, 'Fin Fortum şirketi, Rusya´ya 6 milyar euro yatırırken Fransa´nın tüm şirketleri 15 milyar euro yatırım yaptı' dedi.

Fin enerji şirketini Rusya´nın dış yatırımlara açık olduğunun bir örneği olarak gösteren Putin, şirkete Sibirya´daki hassas tesislere erişim hakkı verildiğinin altını çizdi.

Fransa´nın Almanya gibi Rusya´nın eski ve güvenilir partneri olduğunu kaydeden Rus lider, 'Fransız dostlarımızın ve şirketlerin Rusya´da gelişeceğine, gelir ve kazanç elde edeceğine inanıyoruz' diye konuştu.

MACRON: RUSYA´DAKİ EN BÜYÜK DOĞRUDAN YATIRIMCI OLMAK İSTİYORUZ

Macron da, Fransa´nın Rusya´daki en büyük doğrudan yatırımcı olmak istediğini ifade etti.

´10 YILDIR HİÇBİR FRANSIZ ŞİRKET RUS PAZARINDAN ÇIKMADI´

Macron sözlerini şöyle sürdürdü: 'Fransız işletmelerin 170 bin Rus vatandaşını istihdam etmesi bizim için motivasyon kaynağı. Son 10 yılda hiçbir Fransız şirketi, Rus ekonomisindeki sıkıntılara rağmen Rus pazarından çıkmadı. Bu güçlü bir sinyal.' 

´ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE JUDODAKİ GİBİ ESNEKLİK GÖSTER´

Diğer taraftan Macron, uluslararası ilişkileri judoya benzeterek Rus liderden esneklik göstermesini istedi.

Macron, 'Rusya, birkaç gün sonra başlayacak FIFA Dünya Kupası´na hazırlanıyor. Sevgili Vladimir, judoyu çok sevdiğini biliyoruz. Gücünüzün kontrolüne dayanan esneklik ile irade ve rakibe saygı gibi nitelikleri takdir ettiğini biliyoruz. Uluslararası arenada hareket ederken bunu esas alalım' ifadelerini kullandı.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor