Tarih: 03.12.2018 11:10

Putin: G20´de Trump´ın Kerç´te olanlarla ilgili sorularını iki kelimeyle yanıtladım

Facebook Twitter Linked-in

 

Putin, Arjantin´in başkenti Buenos Aires´teki G20 zirvesinde verilen basına kapalı akşam yemeğinde Trump´la yaptığı kısa konuşmayı açıkladı.

Zirve sonrasında verilen basın toplantısında konuşan Putin 'Trump´ın Karadeniz´de olanlarla ilgili sorularını iki kelimeyle yanıtladım. Onun kendi fikirleri var, benim de öyle. İkimiz de kendi görüşlerimize sadığız, ancak her halükarda ona olayla ilgili bakış açımızı aktardım' dedi.

 
´O DENEYİMLİ VE YETİŞKİN BİRİ´ 

Trump´la görüşmesinin iptal edilmesinden üzüntü duyduğunu belirten Putin, görüşmede ABD´li mevkidaşıyla Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması´ndan (INF) çekilme kararı doğrultusunda stratejik istikrarı ele almak istediğine işaret etti.

Putin ayrıca Trump´la görüşmeye hazır olduğunu belirterek onun ´Demokrat Parti´nin Rusya ile bağlantısı bulunduğu yönünde yeni suçlamalar yönelteceğinden korktuğu için toplantıyı iptal ettiğini´ düşünmediğini söyledi.

'Trump´ın bir şeyden korktuğunu düşünmüyorum. O deneyimli biri ve bir yetişkin, bu kesinlikle doğru değil' diyen Putin, zirvede Almanya Başbakanı Angela Merkel´e de olayla ilgili kısaca bilgi verdi.

NE OLMUŞTU? 

Kerç Boğazı´nda Rusya sınırlarını ihlal eden Ukrayna gemileri ve mürettebatı tutuklanmış, Trump, bu nedenle G20´de Putin´le yapacağı birebir görüşmeyi iptal etmişti.

Daha önce Beyaz Saray Sözcüsü, Putin ile Trump´ın yemekte konuştuklarını belirtmişti, ancak detay vermemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —