Tarih: 13.06.2019 19:08

Putin, Hindistan Başbakanı Modi ile görüştü

Facebook Twitter Linked-in

 

Dönem başkanlığını Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov´un yaptığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Liderler Zirvesi´ne katılmak üzere Kırgızistan´ın başkenti Bişkek´te bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi heyetler arası bir görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşme sonrası Rusya Başkanlık Ofisi Kremlin Sarayı´ndan Vladimir Putin´in Modi´ye ithafen hazırladığı mesaj yayınlandı. Mesajda Putin, Modi´yi öncelikle yakın zamanda yapılan seçimleri kazanarak yeni döneme başladığı için tebrik etti.  

´GEÇTİĞİMİZ YILLAR İÇERİSİNDE MUAZZAM ANLAŞMALAR YAPTIK´

Putin mesajının devamında Modi´ye ithafen, “Sayın Başbakan, geçtiğimiz yıllar içerisinde ülkelerarası ilişkilerimizi yükseltecek muazzam anlaşmalar yaptık. Bu ilişkiler sizin kişisel çabanızda ve Rusya- Hindistan ilişkilerini geliştirmeye olan ilginizle istikrarlı bir şekilde arttı” ifadelerini kullandı.

PUTİN´DEN MODİ´YE DAVET

Modi ile yapacak daha çok işleri olduğunu ve bu sebeple ikili gündemlerinin yoğun olduğunun altını çizen Putin, mesajının sonunda Modi´yi Eylül ayında Rusya´nın Vladivostok kentinde düzenlenecek olan Doğu Ekonomi Forumu´na (Eastern Economic Forum) davet etti. 

Bişkek´te düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Liderler Zirvesi´ne Çin, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Pakistan´ın devlet başkanı ve Hindistan´ın başbakanı katılıyor. Zirvede Afganistan, Belarus, İran ve Moğolistan liderleri de gözlemci sıfatıyla katılıyor 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —