Moskova-Delhi ilişkisi Soğuk Savaş dönemine kadar uzanıyor ve her zaman güçlüdür.
Bu 'her hava koşuluna uygun' ortaklık, küresel diplomasinin başarı öykülerinden biri ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi´nin Pazartesi günü Delhi´de bir araya geldiklerinde yaşamaları için puanı yüksektir.
Ancak önemli savunma anlaşmalarının, ticari duyuruların, el sıkışmalarının ve Bay Modi´nin markaya özgü sarılmalarının ötesinde, iki ülkenin de ciddi zorlukların üstesinden gelmesi gerekecek.
Büyüyen Hindistan-ABD ilişkileri, son on yılda Delhi-Moskova bağları üzerinde büyük beliren rahatsız edici unsurlardan biri. Bay Modi, 2020´de Hindistan´ı ziyaret ettiğinde Donald Trump için büyük bir miting bile düzenledi. Washington için canlı bir destek gösterisiydi .
Moskova, Washington ile olan ilişkileri son yıllarda giderek kötüleşmesine rağmen, bu tür rahatsız edici unsurları büyük ölçüde görmezden geldi. Ancak Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Hindistan ABD, Japonya ve Avustralya´yı içeren bir ittifak olan Dörtlü´ye katıldığında açıkça konuşmayı seçti . Grup, Dörtlü´nün askeri olmayan bir ittifak olduğunu ve belirli bir ülkeyi hedef almadığını söyledi, ancak Bay Lavrov aynı fikirde değildi.
Batı´nın 'Hint-Pasifik stratejilerini teşvik ederek Hindistan´ı Çin karşıtı oyunlara dahil etmeye çalıştığını' söyledi. Moskova´da görev yapan eski Hintli diplomat Anıl Trigunayat, Dörtlü´nün Rusya için bir kırmızı çizgi olduğunu ve bunun kesinlikle iki lider arasındaki görüşmelerin bir parçası olacağını söylüyor.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin desteği ile bugün bazı projelerin temel atma töreni ve açılışını yaptıklarını kaydederek, "Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır." dedi.
Dünyaİsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 132 artarak 58 bin 897’e çıktı. Son 24 saat içinde açlık sebebiyle 18 kişinin hayatını kaybettiği bildir
DünyaYeni nesil gimbal sisteminden salan bomba bırakma ünitesine kadar milli platformlar için geliştirilen birçok sistem ilk kez 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2025) tanıtılacak.
TeknolojiSakarya'nın Geyve ilçesinde çıkan orman yangını ikinci gününde havadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.