Tarih: 09.02.2018 20:33

Putin ile Macron görüştü: Fransa Cumhurbaşkanı mayısta Rusya yolcusu

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un telefon görüşmesinde, Macron´un mayıs ayı için planlanan Rusya ziyaretiyle ilgili hazırlıklar ele alındı. 

Kremlin basın dairesi, ´´İki lider, Macron´un mayıs ayı için planladığı Rusya ziyareti ve Saint Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu´na katılımıyla ilgili hazırlıklar dahil olmak üzere, Rus-Fransız ilişkilerinin güncel yönlerini ele aldı' açıklamasını yaptı. Açıklamada, Putin´in Macron´a kısa süre önce Fransız iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle yaptığı görüşmenin sonuçları hakkında bilgi verdiği de kaydedildi.

PESKOV: MACRON´UN RUSYA ZİYARETİNİN HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı´nın mayıs için öngörülen Rusya ziyaretiyle ilgili hazırlıklar yapıldığını doğruladı.

Sputnik´in Fransız liderin mayıstaki ziyaretiyle ilgili mutabakatın olup olmadığı sorusu üzerine Peskov, 'Böyle bir ziyaretin hazırlıkları yapılıyor' yanıtını verdi.

´SURİYE DOSYASI İLE İLGİLİ KARŞILIKLI KOORDİNASYONUN ARTIRILMASI ÖNEMLİ´ 

Kremlin basın dairesinin açıklamasında, Putin ile Macron´un Suriye krizinin siyasi çözüm yollarını ayrıntılı olarak ele aldığı da belirtildi.

Açıklamada, 'Taraflar, Cenevre´deki Suriye müzakerelerinin, BM Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) 2254 sayılı kararına dayalı olarak ve 30 Ocak´ta Soçi´de yapılan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi´nin sonuçları da dikkate alınarak devam etmesinin çıkarlarına olduğunu belirtti. Suriye´nin savaştan sonraki kalkınmasında işbirliği alternatiflerine değinildi. Genel olarak, Suriye dosyasının kilit yönleri üzerinde Rus-Fransız koordinasyonunun arttırılmasının önemine vurgu yapıldı' denildi.

Tarafların Ukrayna´daki durumu ele aldıkları, krizin barışçıl yollardan çözülmesinin temeli olan ´Minsk tedbirler paketinin´ tamamen uygulanması gerektiğine vurgu yaptığı kaydedildi. 

ELYSEE SARAYI: MACRON, PUTİN´İN DAVETİNİ KABUL ETTİ

Diğer yandan, Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı´ndan yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in mayısta Rusya´yı ziyaret etme ve Saint Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu´na katılma davetini kabul ettiği duyuruldu. Açıklamada Putin´den gelen davetin kabul edildiği ifade edildi. 

Macron´un selefi François Hollande´ın Moskova ile gerilimli ilişkileri vardı. Macron´un seçilmesinin hemen ardından mayıs ayı sonunda Putin´i Paris´teki Versailles Sarayı´nda ağırlaması dikkat çekmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —