• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Putin istihbarat paylaşımından dolayı Trump´a teşekkür etti

Putin istihbarat paylaşımından dolayı Trump´a teşekkür etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in ABD´li mevkidaşı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı´nın (CIA) Saint Petersburg´da terör eylemi planlayan şahısların tespit edilerek gözaltına alınma

 

Rusya Devlet Başkanlığı basın dairesinden yapılan açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı (Vladimir Putin), ABD´li mevkidaşına, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı´nın (CIA) Saint Petersburg´daki Kazan Katedrali´nde ve kentin diğer yerlerinde bombalı eylem planlayan teröristlerin tespit edilerek gözaltına alınmasını sağlayan bilgileri vermesi dolayısıyla teşekkür etti” ifadelerine yer verildi. 

Görüşmenin Rusya´nın girişimiyle yapıldığı belirtilen açıklamaya göre Putin, CIA´in verdiği bilgilerin, suçluların tespit edilmesi, ortaya çıkarılması ve yakalanması için yeterli olduğunu kaydetti ve Trump´a, bu bilgileri sağlayan CIA direktörüne ve çalışanlarına teşekkürlerini iletmesini rica etti.

´RUS İSTİHBARATI DA ABD İSTİHBARATIYLA PAYLAŞIMDA BULUNACAK´

Putin ayrıca ABD liderine, ‘ABD´ye ve vatandaşlarına yönelik terör tehditleri hakkında bilgi alınması durumunda Rus istihbarat servislerinin söz konusu bilgileri şüphesiz ortak kanallar üzerinden Amerikalı meslektaşlarına derhal ulaştıracağı´ konusunda teminat verdi.

Saint Petersburg mahkemesi, Rusya Federal Güvenlik Servisi´nin (FSB) daha önce gözaltına aldığı ve IŞİD´le bağlantılı olduğu şüphe edilen Yevgeniy Yefimov´un tutuklanmasını hükmetti. Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilerden, Yefimov, suç ortaklarıyla birlikte Saint Petersburg´daki Kazan Katedrali´nde bugün bombalı eylem gerçekleştirmeyi planladığı anlaşıldı.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor