• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Putin, Kadirov´u geçici Çeçenistan lideri olarak atadı

Putin, Kadirov´u geçici Çeçenistan lideri olarak atadı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çeçenistan´da seçimler düzenlenene kadar Ramzan Kadirov´un bu bölgenin geçici lideri olarak kalmasını öngören kararı imzaladı.

 

Putin, bu kararı Kadirov´la Kremlin´de gerçekleştirdiği toplantıda imzaladı. Putin´in kararı imzalamasının nedeni ise Kadirov´un görev süresinin 5 Nisan´da dolacak olması. Çeçenistan´da ise seçimlerinin eylül ayında düzenlenmesi planlanıyor.

​Putin toplantıda, Çeçenistan halkının oylarını kullanırken Kadirov´un ´yaptıklarını´ göz önünde bulundurmalarını umduğunu söyledi. Putin, Kadirov´un özellikle güvenlik meselelerinde federal yetkililerle daha iyi işbirliği yapması gerektiğini de ekledi.

´HERKESİN BİR SINIRI VARDIR´

Kadirov şubatta gazetecilere yaptığı açıklamada, görevini başkasına bırakmaya hazır olduğunu söylemişti: 'Benim zamanım doldu. Her insanın bir sınırı vardır. Kadirov içinse bu, sınır noktası.'

´KADİROV SEÇİMLERE KATILACAK´

Ancak Kadirov´un yakın çevresinden olduğu belirtilen bir kaynak Interfax haber ajansına yaptığı açıklamada, 'Kadirov eylül ayındaki seçimlere katılacak. Bu konuda sizi temin ederim' dedi.

 



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor