• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Putin: Kazakistan´la siyasi diyaloğumuz dinamik gelişim gösteriyor

Putin: Kazakistan´la siyasi diyaloğumuz dinamik gelişim gösteriyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Astana ile Moskova arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 25. yıldönümü vesilesiyle Kazakistan lideri Nursultan Nazarbayev´i tebrik ederek, iki ülke arasındaki diyaloğun dinamik bir şekilde geli

 

Kremlin´den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Astana ile Moskova arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 25. yıldönümü vesilesiyle Kazakistan lideri Nursultan Nazarbayev´i tebrik etti.

Putin geçen çeyrek asırlık dönemde iki ülke arasında gelişen dostane ilişkilerin halkları birleştirdiğini belirterek 'Böylece ilişkilerimizi stratejik ortaklık düzeyine getirebildik' ifadelerini kullandı.

Putin açıklamalarına şöyle devam etti: 

'Rusya ile Kazakistan arasındaki siyasi diyalog, ticari-ekononomik, kültürel, insani ve diğer alanlarda işbirliği dinamik bir gelişim gösteriyor. Ülkelerimizin Avrasya Ekonomik Forumu´ndaki koordinasyonu da bölgesel istikrar ve güvenliğin sağlamlaştırılmasında katkıda bulunuyor.'

Putin, birlikte hareket edilmesi halinde Moskova ile Astana arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilebileceği ve uluslararası gündemdeki sorunların çözümünde yapıcı işbirliği sağlanabileceğinden emin olduğunu da ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada da iki ülke arasındaki ilişkilerin daha fazla geliştirilmek istendiği vurgulandı.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor