Tarih: 13.06.2017 10:35

Putin, ´kimse hayatta kalamazdı´ sözleriyle ne demek istedi?

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Putin´in sözlerini Sputnik için yorumlayan Danyuk, 'Rusya ve ABD´nin hem stratejik hem de taktik nükleer silahlara sahip iki süper güç olduğunu hepimiz açıkça anlıyoruz. Bir çatışma yaşanması durumunda, bu sadece bölgesel bir savaş değil, insanlığın yıkımıyla sonuçlanacak bir küresel savaşa yol açacak. Bu nedenle, her iki ülke de sorumluluk bilinciyle hareket etmeli' dedi. 

´WASHINGTON, PUTİN´İN SÖZLERİNİ DİKKATE ALMALI´

Öte yandan Danyuk, Washington yönetiminin Putin´in sözlerini dikkate alması gerektiğini belirtti.

Danyuk, 'Rusya ve ABD arasında muhtemel bir cepheleşmeye gelince; tarih, krizlerin tekrarlandığını, sıcak savaşın eşiğine geldiğimizde, her zaman siyasi ve diplomatik çözümler bulduğumuzu gösteriyor. Rus liderin sözlerinin, ABD´li mevkidaşlarına gerilimden kaçınılması gerektiği konusunda bir ivme kazandıracağını düşünüyorum. Bu mesajın ABD´liler tarafından doğru anlaşılacağını ve ABD´nin dış politikada daha sorumlu bir çizgi izleyip uluslararası ilişkiler sistemini yeniden oluşturmaya çalışmayacaklarını düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

PUTİN NE DEMİŞTİ?

Putin, ABD´li yönetmen Oliver Stone´a ´Putin Röportajları´ adlı belgesel için yaptığı açıklamada nükleer güçler Rusya ve ABD arasında sıcak savaş çıkması hâlinde ´dünyada kimsenin hayatta kalamayacağını´ düşündüğünü söylemişti.

Putin, Stone´un, iki nükleer güç arasında sıcak savaş çıkması hâlinde üstün olacak tarafın ABD olup olmayacağı sorusuna verdiği yanıtta, 'Böyle bir çatışmada kimsenin hayatta kalacağını düşünmüyorum' ifadelerini kullanmıştı.

Merakla beklenen röportajın tamamı, 19-22 Haziran günlerinde Perviy Kanal´da belgesel şeklinde gösterilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —