Tarih: 30.05.2016 15:51

Putin: “Kırım konusu kesin olarak kapandı”

Facebook Twitter Linked-in

 

Yunanistan´da resmi temaslarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu yıl ilk defa bir Avrupa Birliği ülkesini ziyaret ediyor. Putin, Yunanistan´a düzenlediği iki günlük resmi ziyaretin ilk durağı başkent Atina´da Başbakan Aleksis Çipras ile basın toplantısı düzenledi.

Kırım´ın Rusya tarafından işgal edilmesine ilişkin soruyu cevaplayan Putin, bu konuda taviz vermeyeceklerini söyledi: “Kırım konusu kesin olarak kapandı. Bu, Kırım´da yaşayan insanların verdiği tarihi bir karar. Rusya bu konuyu hiç kimseyle pazarlık etmeyecek.”

Avrupa Birliği´nin Ukrayna krizi nedeniyle Rusya´ya uyguladığı yaptırımların süresi 31 Temmuz´da sona ererken, söz konusu anlaşmanın uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor.

euronews Yunanistan´daki gelişmeleri yakından takip ediyor: “Vladimir Putin´in ziyareti Atina hükümetinin, ülkenin can çekişen ekonomisini canlandırmak için yardım eli uzatmak isteyen yatırımcıları ararken, Moskova´nın da Ukrayna krizi nedeniyle Rusya´ya uygulanan yaptırımları kaldırmak ya da hafifletmek konusunda Avrupa Birliği üyeleri arasında müttefik arayışında bulunduğu sırada geldi.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —