Tarih: 15.06.2017 13:29

Putin: Kırım´ı korumak için elimizdeki tüm imkânları kullanırız

Facebook Twitter Linked-in

 

‘The Putin Interviews´ (Putin Röportajları) filminin yayınlanan üçüncü bölümünde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´le konuşan Stone, 2014 yılında Rus savaş uçağının Karadeniz´de ABD´nin Donald Cook destroyerinin üzerinden uçması ve 1962 yılındaki, dünyayı nükleer savaş eşiğine getiren Küba füze krizi arasında bir bağlantı kurdu. 

Putin de konuyla ilgili bir soru karşısında şunları söyledi: 'Kırım, Rusya´ya bağlandıktan sonra bölgeyle ilgili yaklaşımımız gerçekten değişti. Topraklarımıza yönelik bir tehdit görürsek, ki Kırım da bizim toprağımız, korumak için her ülke gibi elimizdeki tüm imkânları kullanırız.'

‘DONALD COOK GEMİSİ, BASTION´UN KARŞISINDA SAVUNMASIZ KALIYOR´

Putin açıklamalarına şöyle devam etti: 'Karayip krizi ile bu olay arasında ben olsam paralellik kurmazdım, zira o zaman dünya nükleer facianın eşiğindeydi. Ancak burada, tanrıya şükür, durumu öyle bir hale getirmedik. Kırım´a Bastion isimli savunma sistemlerimizi konuşlandırmış olmamıza rağmen… Böyle bir sistem karşısında Donald Cook gibi bir gemi savunmasız kalıyor.' 

Küba füze krizi, ABD´nin Türkiye´ye, SSCB´nin de Küba´ya nükleer başlıklı füze yerleştirmesiyle başlamış ve dünyayı nükleer savaş tehdidi altında bırakmıştı.

ABD´nin Donald Cook gemisi, Kırım´ın referandumla Rusya´ya bağlanmasından kısa süre sonra yarımadanın açıklarına gönderilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —