Tarih: 02.09.2016 07:39

Putin: Kuril Adaları için Japonya ile anlaşmaya çalışacağız

Facebook Twitter Linked-in

 

Sputnik International´de yer alan habere göre, Rusya lideri Putin, Kuril Adaları için Japonya ile anlaşmaya varmaya gayret edeceklerini ifade etti.

PUTİN´DEN UZLAŞMA MESAJI

Putin, perşembe günü Bloomberg´e verdiği röportajda, topraklar üzerinden ticaret yapmayacaklarını vurgulayarak, Moskova´nın, Japonya ile dostça bir çözüme ulaşmak istediğini ifade etmişti.

´TAKAS YA DA SATIŞTAN SÖZ ETMİYORUZ´

Putin, yüksek ölçüde bir güvenilirlik ilişkisinin yakalanmasına bağlı olarak Rusya´nın konuya ilişkin, uzlaşma adına birtakım tavizlerde bulunabileceğini belirterek şöyle konuşmuştu:

´'Herhangi bir takas ya da satıştan söz etmiyoruz. Mağlup ya da kaybetmiş taraflar değiliz ve bu bir ´yenilgiye uğrayanların çözüm bulma çabası´ da değil.'

PUTİN VE ABE DOĞU EKONOMİK FORUMU´NDA BİR ARAYA GELECEK

Japonya ve Rusya, 2. Dünya Savaşı´ndan bu yana, 4 ada için herhangi bir kalıcı anlaşma imzalamadı. Okhotsk Denizi´nde bulunan ihtilaflı adalar, savaşın sonunda Sovyet güçlerince talep edilmişti.

Putin, Bloomberg´e yaptığı açıklamada, Abe ile gerçekleştirecekleri görüşmenin öncesinde, Vladivostok yakınlarında gerçekleşecek Doğu Ekonomik Forumu´nda (EEF) bir araya geleceklerini söyledi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —