• BIST 100

    10739,6%0,9
  • DOLAR

    32,22% 0,13
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2501,76% -0,34
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00

Putin: Kuril Adaları için Japonya ile anlaşmaya çalışacağız

Putin: Kuril Adaları için Japonya ile anlaşmaya çalışacağız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ihtilaflı durumdaki Güney Kuril adalarına ilişkin Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüşeceklerini ve mümkün olduğunca bir anlaşmaya varmaya çalışacaklarına ilişkin büyük ölçüde güven duyduğu

 

Sputnik International´de yer alan habere göre, Rusya lideri Putin, Kuril Adaları için Japonya ile anlaşmaya varmaya gayret edeceklerini ifade etti.

PUTİN´DEN UZLAŞMA MESAJI

Putin, perşembe günü Bloomberg´e verdiği röportajda, topraklar üzerinden ticaret yapmayacaklarını vurgulayarak, Moskova´nın, Japonya ile dostça bir çözüme ulaşmak istediğini ifade etmişti.

´TAKAS YA DA SATIŞTAN SÖZ ETMİYORUZ´

Putin, yüksek ölçüde bir güvenilirlik ilişkisinin yakalanmasına bağlı olarak Rusya´nın konuya ilişkin, uzlaşma adına birtakım tavizlerde bulunabileceğini belirterek şöyle konuşmuştu:

´'Herhangi bir takas ya da satıştan söz etmiyoruz. Mağlup ya da kaybetmiş taraflar değiliz ve bu bir ´yenilgiye uğrayanların çözüm bulma çabası´ da değil.'

PUTİN VE ABE DOĞU EKONOMİK FORUMU´NDA BİR ARAYA GELECEK

Japonya ve Rusya, 2. Dünya Savaşı´ndan bu yana, 4 ada için herhangi bir kalıcı anlaşma imzalamadı. Okhotsk Denizi´nde bulunan ihtilaflı adalar, savaşın sonunda Sovyet güçlerince talep edilmişti.

Putin, Bloomberg´e yaptığı açıklamada, Abe ile gerçekleştirecekleri görüşmenin öncesinde, Vladivostok yakınlarında gerçekleşecek Doğu Ekonomik Forumu´nda (EEF) bir araya geleceklerini söyledi.




22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor