• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Putin: Kuzey Kore´ye gözdağı verme politikasından vazgeçilmeli

Putin: Kuzey Kore´ye gözdağı verme politikasından vazgeçilmeli

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore´ye gözdağı verme politikasına son verilmesi ve sorunun barışçıl yollardan çözülmesi gerektiğini söyledi.

 

Rusya lideri Putin, Çin´in başkenti Pekin´de düzenlenen ´Kuşak ve Yol Forumu´nda düzenlediği basın toplantısında Kore yarımadasındaki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

´SORUNU BARIŞÇIL YOLLARLA ÇÖZMELİYİZ´

Kuzey Kore´nin nükleer ve balistik füze denemelerine devam etmesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Putin, ancak Kuzey Kore´ye gözdağı politikasına son verilmesi ve Pyongyang yönetimiyle yeniden diyalog kurulması gerektiğini vurguladı. 

Putin, 'Kategorik olarak Kore yarımadası dahil nükleer güç sahibi devletlerin yayılmasına karşı olduğumuzu doğrulamak isterim. Kuzey Kore ile ilgili pozisyonumuz partnerlerimiz ve dünya tarafından biliniyor.Buna karşıyız ve bunun tehlikeli ve zarar verici olduğunu ve yapıcı olmadığını düşünüyoruz' dedi.

Putin 'Her durumda nükleer ve balistik füze denemeleri kabul edilemez. Kuzey Kore ile diyaloğa geri dönmeye ihtiyacımız var, gözdağı vermeyi durdurmalı ve bu sorunları barışçıl şekilde çözmek için yollar bulmalıyız. Bu mümkün mü? Bence mümkün' ifadelerini kullandı.

´SİLAHLANMA YARIŞINA ULUSLARARASI HUKUK İHLALLERİ YOL AÇIYOR´

Öte yandan Putin, günümüzde yaşanan silahlanma yarışına uluslararası hukuktaki ciddi ihlallerin, ülkelerin topraklarına yönelik müdahalelerin ve rejim değişikliklerinin yol açtığının altını çizdi. 

Rusya lideri, bu kapsamda birlikte hareket edilmesi ve uluslararası hukuk ve BM tüzüğü yardımıyla uluslararası garanti sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kuzey Kore, pazar günü ´büyük bir nükleer başlık taşıma kapasiteli orta-uzun menzilli´ yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirmişti.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor